Halaman

Sabtu, Februari 02, 2008

SENDIRI

Sesekali, luangkanlah waktu untuk bersendiri. Supaya kita jauh dari kesibukan dunia. Keluar dari kepompong masa yang sering membelenggu. Carilah diri dan lihatlah ia sedalamnya. Apa yang mengembirakan manusia di sekelilingmu. Juga yang menjelekkan pandangan manusia pada dirimu. Yang pasti, bagaimanakah gerangan dirimu nanti di hadapan Ilahi?

4 ulasan:

Cahaya Mata Kemuliaan Agama berkata...

betul..betul..betul..:)
memang kena spend time utk diri sendiri..utk muhasabah diri..utk ketenangan diri...tapi jgn lama2 sgt, nanti tak pasal2 org reposrt polis..kes hilang..hehe..gurau je!

khairnaj berkata...

hur,... boleh saya ambik untuk entry blog saya akhi??? bestkan kalau dapat muhasabah diri kat tepi tasik yang sunyi... lama tak buat mcm tu.

Abu Afham berkata...

betul cakap saudari tu....

khairnaj, ambil je. hamba tak letak copyright setakat ini. hehe

khairnaj berkata...

terima kasih akhi...